Fietsclinic 15 juni 2013

Zaterdag 15 juni jl. was er voor de jeugd gelegenheid om ook eens kennis te maken met een racefiets. De kinderen zijn inmiddels de mountainbike gewend en het leek de organisatie van CTW een goed plan om de kinderen eens kosteloos kennis te laten maken met een racefiets.

De  clinic instructeurs Arie Lastdrager en Cor Ouderling, alom bekend van hun go biking tour, werden  gevraagd om hun ervaringen op deze dag met de kinderen te delen.

Op de uitnodiging van deze clinic werd gretig gehoor gegeven. Zo’n 20 tal kinderen konden op het veelzijdige parcours van wielervereniging HRTC Dok naar hartenlust racen en biken. De ochtend werd geopend met een mountainbike sessie, helaas speelden de weergoden een kleine rol in het dagprogramma.

Niet onfortuinlijk werd het hierdoor mogelijk gemaakt om een theorie les in te passen. De kinderen werd bijvoorbeeld verteld met welke hand je veilig een bidon kon pakken en hoe dat lastige achterwiel op een makkelijke manier gedemonteerd kan worden om een band te vervangen enz.

Na de patat met kroketten kon met de racefietsclinic van start gegaan worden, rond 14:30 uur werd de wielerclinic naar een ieders tevredenheid afgesloten.

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.